היום השלישי של התערוכה היה עמוס בטירוף, והסתיים מאוחר במיוחד, מה שגרם לי להתמוטט לחלוטין בסופו לשינה קצרה של מעט-מדי שעות. בגלל זה הוא מגיע באיחור, וגם אז – באופן חלקי. עמכם הסליחה. אני מבטיח שבימים הקרובים אני אסיים לדבר פה בבלוג על כל המשחקים שרציתי לדבר עליהם. ואז אני עוד אחזור על זה בפודקאסט.
כדאי להבהיר, בגלל שנשאלתי בנושא הזה בכל מיני ערוצים – המשחקים שאני מדבר עליהם כאן הם לא כל המשחקים שראיתי בתערוכה, בפורמט כזה או אחר, אבל הם כן המשחקים שאני מרגיש שיש לי מה להגיד עליהם.
EA Mobile & Social
EA לקחו אותנו בבוקר לחדר ישיבות שנמצא במלון סמוך לתערוכה, ושם הראו לנו את ההיצע של EA לפייסבוק, לסמארטפונים ולמחשבי-לוח. Sim City Social לא היה שם, לרוע המזל (למעשה, משום מה, הוא לא היה בשום מקום), אבל כן היה שם את Outernauts (ניסיון של Insomniac לעשות משחק פייסבוק “הרדקור”), שהוא “פוקימון Social” יותר מכל דבר אחר, אבל בכל זאת נראה טוב. חוץ מזה, היה שם את גרסת המובייל של Need for Speed Most Wanted ו- FIFA 13 – שתיהן מאוד מרשימות מבחינה טכנית, ומדגישות את הדבר שהכי התלהבתי ממנו במסיבת העיתונאים של EA– החיבוריות המתבקשת בין משחקים על המחשב האישי והקונסולות למשחקים על פלטפורמות ניידות.
The Elder Scrolls Online
כמה דברים שמיד שמים לב אליהם בדמו של The Elder Scrolls Online:
- הוא נראה טוב. במיוחד בסטנדרטים של משחקי תפקידים המוניים אחרים.
- הגישה של קווסטים שמיועדים לשחקן-יחיד ויוצרים שינויים עבור אותו השחקן בעולם היא נהדרת, למרות שהיא קצת מוציאה את העוקץ מהקטע של משחק תפקידים המוני. זה אמנם רעיון שכבר קיים במשחקים אחרים, אבל בכל זאת – נהדר.
- מנגנון הקרב בו נראה מעניין יותר בשלוש רמות ממנגנון הקרב של כל משחק תפקידים המוני אחר. העובדה שכל דמות יכולה “לחסום” מכות בקרב או להתגנב היא רעיון מאוד מוצלח.
לא שנראה לי שזה מה שיעזור ל- The Elder Scrolls Online, שנכנס לשוק רווי-מדי שבו משחק ממוצע הופך לחינמי בתוך 4 וחצי דקת מרגע היציאה שלו.. ובכל זאת, הוא נראה מעניין. אני מחזיק לו אצבעות.
Sim City
פה בגיימפאד, בתור מתנגדים כבדים לכל הקטע הזה של DRM ודרישת חיבור לאינטרנט, הפגנו פסימיות, חשדנות וזלזול בקטע הזה שה- Sim City החדש “תוכנן מראש כמשחק מרובה-משתתפים”. כמו במקרה של דיאבלו 3, זה נראה לנו מיותר. מסוג הדברים שאנחנו לא רוצים – בטח לא אם הוא הולך לדרוש מאתנו להיות מחוברים לאינטרנט במהלך משחק שאנחנו חושבים שאמור להיות משחק לשחקן יחיד.
אבל לאחר צפייה בהדגמה של Sim City, אני מוכרח לציין, זה נראה… הגיוני. נכון, עדיין היה הגיוני יותר ועדיף בהרבה אם Sim City היה נותן לשחקנים הזדמנות לשחק גם עם ערים שנשלטות ע”י המחשב וכך מסיר מהם את דרישת החיבור לאינטרנט, אבל לשחק את Sim City כמשחק מרובה משתתפים לא נראה לי יותר כמו רעיון הזוי ולא הגיוני. מלבד האפשרות לבנות פרויקטים ביחד או לסייע לערים אחרות במגוון צרכים (כמו חשמל, למשל), אני מאוד אוהב את הרעיון של “זליגה” של אלמנטים מעיר לעיר – למשל, הצורה שבה פושעים (המיוצגים ע”י מכונית אדומה שמשמיעה מוזיקת רוק רועשת) עלולים לעבור לערים שכנות – ושם להפר את הסדר הציבורי (או, אם יש לשחקן בעיר השנייה נוכחות חזקה של משטרה – להזרק תוך שניה לכלא). כשחשבתי על זה עוד קצת – הבנתי גם למה אני מקבל את זה הרבה יותר בקלות מהעובדה שדיאבלו 3, לכאורה, דורש חיבור קבוע לאינטרנט כי הוא תוכנן “כמשחק מרובה-משתתפים”. אני לא רוצה באמת משחק מרובה-משתפים, אחרי הכל. אבל אם אני כבר מקבל אחד? עדיף שזה יהיה ריבוי-משתתפים א-סינכרוני, כמו מה ש- Sim City עושה. זה נותן לי את היתרונות של משחק מרובה-משתתפים במשחק לשחקן-יחיד סטנדרטי לכאורה – שזה בדיוק הסוג שאני אוהב.
חוץ מכל הסיפור הזה, אני מוכרח לציין שאני מאוד אוהב את איך ש- Sim City נראה ומתנהג. קודם כל, מאוד התרשמתי מהעובדה שאפשר להניח עכשיו בניינים בכל זווית וסוף כל סוף אפשר לצייר כבישים “מעוגלים” (אפשרות שאני מניח שלא היתה טריויאלית בכלל מבחינת תכנות). אבל יותר מזה – אני פשוט אוהב את הפרטים הקטנים במשחק הזה. את הצורה שבה שוטרים מתאספים כדי לתפוס את החשודים בשוד הבנק. את האנשים שסוחבים ארגזים ממשאית כשהם עוברים לדירה חדשה בתוך העיר שלכם. הכל נראה חי ומלא באירועים קטנים שקורים ממש מתחת לאף שלכם, והמנוע מצייר את הכל בסגנון של צילומי Tilt/Shift שנותנים לעיר מראה מיניאטורי-משהו. זה מגניב.
Crysis 3
אז הסביבה שונה, הגרפיקה מגניבה הרבה יותר, וכיף ממש לירות בחצי קשת. אבל מבחינת המשחק עצמו? נראה כאילו לא התקדמנו בכלל מאז Crysis הראשון. שזה קצת חבל, אבל לא בהרבה, כי זה עדיין מגניב להתגנב למישהו כשאתה בלתי-נראה ואז להטיח אותו בקיר.
בפעם הבאה…
…אני הולך לדבר על Star Wars 1313, ZombiU, Dead Space 3 ו- The Last of Us. השארו עמנו.